Donald Trump és az el nem ismert női egyenjogúság

Donald Trump nevét ez idáig, mint sikeres üzletembert emlegettük példaként, aki többször csődbe ment, de képes volt fordítani a helyzetén és visszaszerezni a vagyonát. Pontosan ez az – általa is jól menedzselt –  képünk maradt volna meg róla, ha nem dönt úgy, hogy indul az elnökválasztáson.

Azóta Trump a média kereszttüzébe került, és a rivaldafényben megismerhettük személyiségének nem éppen előnyös vonásait. Még egy hónapja sincs, hogy letette az elnöki esküt, de intézkedéseivel már most kiverte, nemzetközi szinten is, a biztosítékot.

Azt mindenképp el kell, hogy ismerjem, Donald Trump tehetséges férfi, mindemellett makacs, szívós, kitartó és ambiciózus. Elismerést érdemel azért, ahogyan a céljaiért küzd, és az akadályokat legyőzve megvalósítja azokat, amiről sokan csak álmodoznak. Ezek a tulajdonságok önmagukban nagyon értékesek, és ezek azok, amelyektől mi, nők annyira odavagyunk, és amiket csodálunk egy férfiban. De csak abban az esetben, ha nem fordítja ellenünk.

Márpedig Donald Trump ezt teszi. Ha már olvastátok néhány cikkemet, gondolom ti is rájöttetek, hogy Trump egy bántalmazó férfi, a sötét oldal harcosa. Sajnos és kár érte.

Tulajdonképpen Trump remek demonstrálása a bántalmazó férfinak. Kijelentéseivel és tetteivel nagyon szépen kirajzolódik a bántalmazó férfi értékrendje, gondolkodása: a hatalomért mindent, szexista, lenézi, tárgyként kezeli a nőket, bárkin átgázol, és aki ellene fordul, azt elsöpri. Rajta keresztül jól látszik az is, hogy egy bántalmazó férfi nemcsak a nőket dorongolja a földbe, hanem azokat a férfiakat is, akik ellentmondanak neki és gyakran (illetve mindig) alkalmazza a kedvenc fegyverét, a büntetést. Márpedig ezzel az ellenzőinek a száma csak nő. Kíváncsian várom, mi lesz annak a seattle-i szövetségi bírónak a sorsa, aki megvétózta Trump beutazási tilalmi rendeletét. Trump ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy „győzni fogunk”. Valójában nem győzni akar, hanem legyőzni másokat.

Donald Trumpnak két tábora van, akik utálják és akik bíznak benne, akik azt hiszik Trump radikális fellépése radikálisan változásokat fog hozni az életükbe. Az utóbbiak tábora is csökkenni fog, amikor majd rájönnek, hogy Trump őket is „eladná” ha éppen az érdekei ezt kívánnák. Persze nem tartom kizártnak, hogy elnöksége alatt kedvező változások is történni fognak, de csak abban az esetben, ha ezek az ő érdekét is szolgálják.

Az abortusz támogatásának megvonásával és a muzulmán országok beutazási tilalmával pontosan egy bántalmazó férfihoz illően viselkedik, a neki leginkább kiszolgáltatottabb réteget bántja. Illetve azt gondolja, hogy kiszolgáltatott. Ugyanis Trump hatalomra kerülésével egy dolog nagyon szépen kirajzolódik, az, hogy a nők mennyire megerősödtek az utóbbi időben.

Az amerikai elnök elleni tüntetések világszerte mind ezt bizonyítják. Igaz az a megállapítás, hogy az utóbbi évszázadba a nők helyzete órási változáson ment keresztül. A mai nők már nem tűrik szó nélkül, hogy letiporják a jogaikat, öntudatosabbak, és tisztában vannak az értékeikkel. Egyre inkább megismerik a saját erejüket, és követelik a férfi mellett az a jogot, ami mindig is járt volna nekik: az egyenlőséget és a tiszteletet. Ezzel pedig változásra kényszerítik a mai férfiakat, és önszántukból vagy anélkül, de a nőkkel való együttműködés felé tereli őket. A mai sikeres vállalkozások már tudják, a női vásárlókat kell maguk mellé állítaniuk, a nők olyan tábor képeznek, amelyet nem lehet megkerülni.

Márpedig úgy néz ki, Trump ezt nem hajlandó tudomásul venni, és még az is lehet, hogy ez fogja a bukását okozni. Így vagy úgy valószínűsíthetően Donald Trumpra ugyanaz a sors vár, mint a történelem nagy diktátoraira: tündöklés és bukás.

Donald Trump és az el nem ismert női egyenjogúság